Despre noi

Ocolul Silvic Bucegi Piatra Craiului Ciucaș RA administrează fondul forestier proprietate publică și privată a următoarelor unități administrativ teritoriale:

 • Comuna Apata
 • Comuna Augustin 
 • Comuna Borosneul Mare
 • Comuna Bran
 • Comuna Budila
 • Comuna Cristian
 • Comuna Fundata
 • Comuna Moieciu
 • Comuna Prejmer.

Ocolul Silvic Bucegi Piatra Craiului Ciucaș RA are în administrare fond forestier proprietate privată ce aparține persoanelor fizice și juridice, după cum urmează:  Biserica Ortodoxa Apața, Biserica Evanghelica Luterana, Biserica Ortodoxa Augustin, Composesoratul de PD-PS Barabaș-Hoghiz, Composesoratul de PD-PS Moeciu de Jos si Sus, Composesoratul de PD-PS Măgura, Composesoratul Poarta, Parohia Unitariana Hoghiz, Parohia Reformata Hoghiz, Composesoratul de PD Simon, Cele 14 Parohii Ortodoxe Brănene, Biserica Ortodoxa nr.1 Zărnești, Persoane fizice.

Conducerea – RPL OS BUCEGI-PIATRA CRAIULUI RA

 • PREȘEDINTE AL CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE – ING. NOAGHEA NELU–PETRE
 • ȘEF DE OCOL – ING. CIUCANU VALENTIN

 

Obiect de activitate

Ocolul Silvic Bucegi Piatra Craiului Ciucaș RA, are ca obiectiv aplicarea strategiei naționale, regionale și locale în domeniul silviculturii, acționând pentru apărarea, conservarea și dezvoltarea durabilă a fondului forestier, proprietate publică si privata, pe care îl administrează pentru recoltarea și valorificarea, prin acte și fapte de comerț, a produselor specifice fondului forestier, potrivit prevederilor legale și respectând hotărârile asociației, în condiții de eficiență economică, exercitând și atribuții de serviciu public cu specific silvic.

Produsele specifice fondului forestier, precum și celelalte bunuri care se recoltează, se prelucrează și se valorifică din fondul forestier proprietate publică a asociației sunt:

 1. masa lemnoasă pe picior, provenită din tăieri de produse principale, secundare, și de igienă ale pădurii și sub formă de sortimente, precum și produsele rezultate prin prelucrarea primară a lemnului;
 2. alte produse lemnoase: arbori și arbuști ornamentali, pomi de Crăciun, puieți forestieri, răchită și împletituri din răchită, mangal de bocșă și altele de această natură;
 3. produsele nelemnoase din fondul forestier, cum sunt: vânatul viu din crescătorii și din cuprinsul fondului de vânătoare, carnea de vânat, trofeele de vânat și coarnele căzute în mod natural, peștele din apele de munte și din păstrăvării, bălți, iazuri din fondul forestier, semințele forestiere, ciupercile comestibile, plantele medicinale și aromatice, cultivate și din flora spontană, rășină și altele similare.
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.