Paza si protectie

  • Activitatea de Pază

Constă în asigurarea integrităţii fondului forestier administrat şi are ca principal scop prevenirea tăierilor şi sustragerilor ilegale de material lemnos prin organizarea unor măsuri specifice cum ar fi:

  –  patrulări în fond forestier îndeosebi în zonele expuse sustragerilor de material lemnos cum ar fi: Apața, Budila, Augustin, dar si celelalte zone administrate de Regie.

  –  efectuarea controlului circulaţiei materialelor lemnoase atât pe Drumurile Forestiere cât şi pe cele Naţionale.

Prin protocoalele de colaborare încheiate cu Poliția, Jandarmeria, în cadrul programelor naționale de combatere a tăierilor ilegale și sustragerilor de materiale lemnoase, personalul nostru colaborează cu toate organele statului pentru prevenirea și limitarea acestor fenomene.

  • Activitatea de Protecţie

Protecția pădurilor presupune o sumă de preocupări ale personalului de teren și de birou ce constă în acțiuni de depistare și prognoză a atacurilor bolilor și dăunătorilor pădurii și în stabilirea lucrărilor necesare pentru prevenirea și combaterea acestora în scopul asigurării unei bune stări de sănătate a arboretelor din fondul forestier administrat.      

Ţinând cont de structura fondului forestier pe specii, principalii dăunători sunt: gândacii de scoarţă ai răşinoaselor, defoliatorii din pădurile de răşinose şi foioase, dăunătorii din pepiniere şi plantaţii tinere.

Lucrările se desfăşoară conform normelor specifice, de către personalul calificat din cadrul regiei.


  • Activități de ecologizare
    
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.